Haagbeuk

Carpinus 'Betulus'

De Haagbeuk, ook wel Carpinus betulus genoemd, is de perfecte plant voor een natuurlijke, decoratieve haag. Deze inheemse haagplant lijkt veel op de Gewone Beuk, maar heeft grilliger gevormde bladeren.

De Haagbeuk kan uitstekend tegen vochtige, natte grond en minder goede omstandigheden. De takken lenen zich prima voor het vormen van een dichte, compacte haag tot wel 10 meter hoog. In de herfst kleuren de bladeren mooi grijsbruin voor een decoratief effect.

Wil jij een natuurlijke, sterke haag die tegen een stootje kan? Bestel dan gemakkelijk online robuste haagplanten van de Haagbeuk. Wij leveren gezonde exemplaren van topkwaliteit voor een scherpe prijs. Ontdek alle voordelen van deze ideale haagplant!

Maten & Beschikbaarheid
80-100 cm
€ 1.75
Plantafstand: 5 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
100-125 cm
€ 2.95
Plantafstand: 4 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
125 - 150 cm
€ 3.25
Plantafstand: 4 per meter
Aantal
-+
Meters
-+

Verzorging van de haagbeuk

De Haagbeuk als haagplant heeft weinig onderhoud nodig, maar er zijn wel een aantal aandachtspunten bij de verzorging. Het is aan te raden om de haagbeuken één keer per jaar te bemesten in het najaar met organische meststof zoals compost. Dit ondersteunt de groei. Ook moet je de haag licht snoeien in de winterperiode om hem compact te houden, waarbij alleen uitstekende takken worden verwijderd. Snoei echter niet te rigoureus vanwege de dichte bladeren. Geef extra water tijdens droge perioden, vooral in het eerste jaar na het planten. Daarna is de Haagbeuk zeer droogteresistent vanwege zijn sterke wortels. Het is verstandig om regelmatig te controleren op mogelijke ziekten en plagen zoals bladluis, roestschimmels en taksterfte. Om de 10 tot 15 jaar moeten oude takken worden verwijderd om verjonging te stimuleren, zodat jonge loten voor vitaliteit kunnen zorgen. Tot slot is het aan te raden om de haag 2 keer per jaar bij te knippen om de gewenste vorm te behouden. Doe dit buiten de groeiperiode. Met deze basisverzorging blijft een haag van Haagbeuken mooi dicht en gezond. Onze experts adviseren je graag verder over de optimale verzorging op maat voor jouw Haagbeuk haag.

Vragen van onze klanten

Welke kwaliteit hebben de planten?

Als een van de grootste haagplantenleveranciers bieden wij u alleen kwaliteitsplanten. In plaats van gebruik te maken van “kunstmatige doping” voor een snelle verkoopbaarheid, kweken wij uitsluitend duurzaam vitale planten van premium kwaliteit. Het resultaat: robuuste planten die goed gedijen in uw tuin in plaats van dunne plantjes met duidelijke zichtgaten. 

Als de prioriteit ligt bij een snelle visuele afscherming, moet u in elk geval een dichte plantafstand kiezen en bij de keuze van de plantenhoogte minstens 15 cm toevoegen aan uw gemeten ooghoogte. Vooral bij dichte beplanting hebben we de plantafstand zo berekend dat de planten elkaar niet hinderen bij het inwortelen.

Als het voor u niet zo belangrijk is dat de haag snel een volledige visuele bescherming biedt, is een lichte afstand volkomen voldoende. Hierbij worden minder planten over dezelfde lengte geplant.

In principe is het waar dat oudere planten met een grotere groeihoogte moeilijker te verplanten zijn. Als kwaliteitskwekerij zorgen we er echter voor dat ook planten met meer kweekjaren krachtig en gezond bij u groeien. Hiervoor worden de planten in onze kwekerij regelmatig verplant. Daardoor ontwikkelen ze een goed ontwikkeld wortelstelsel met veel kleine vezelwortels.

De aangegeven leveringsgrootte komt overeen met uw gewenste maten vanaf de bovenkant van de kluit of pot. In principe meten we de kluit of pot NIET mee!

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

30-50 cm per jaar

Snoeien

1-2 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-30 cm per jaar

Snoeien

1-2 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-30 cm per jaar

Snoeien

1-2 x per jaar

De waardering van www.mooieconiferen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.