info@mooieconifieren.nl

Binnen 24 uur beantwoord

+31 (0)6 44 24 15 86

Ma-vr: 8.00-17:00 | Za: 8.00-14.00

Een Cipres haag voor in de tuin

De Chameacyparis, ook wel bekend als de Dwergcypres of Californische Cipres, staat bekend om de blauwgrijze kleur met gouden groeipunten. De naam is ietwat misleidend, cypres behoorlijk hoog kan worden. Dit verschilt echter wel per soort. Sommige soorten blijven relatief klein, zo’n 20 tot 30 centimeter hoog, maar er zijn ook soorten die makkelijk de 10 meter halen. Dat is dus even opletten als je een Californische Cypres gaat kopen voor jouw tuin!

Assortiment Cipres hagen

Chamaecyparis law Columnaris Glauca

Chamaecyparis Lawsoniana ‘Ivonne’

Cupressocyparis leylandii

Herkomst Cipres (Chamaecyparis

De Chameacyparis komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, Taiwan, Formosa en Japan. De plant hoort uiteraard in de familie van de coniferen en stamt al uit de oertijd. Dat weten we omdat er op meerdere plekken fossiele overblijfselen van deze plant zijn gevonden. Momenteel is de Dwergcypres de meest gekweekte en geplante plant in heel Europa. De plant is ook in verschillende vormen verkrijgbaar, zoals piramide, bol of op stam.

De naam Chameacyparis is afgeleid van het Grieske woord ‘Khamai’, wat ‘op de grond’ betekent en het woord ‘kuparissos’, wat cypres betekent. De conifeer blijft het hele jaar groen en staat daarom symbool voor het eeuwige leven. De eeuwige groene kleur maakt de Chameacyparis een populaire plant voor een haag. Je ziet de plant ook veel terug op begraafplaatsen, deels dankzij de symboliek, maar ook omdat de Dwergcypres over het algemeen erg onderhoudsarm is

De Chameacyparis Lawsoniana Columnaris

Naast de Dwergcypres heb je ook nog een andere soort, namelijk de Chameacyparis Lawsoniana Columnaris, ofwel de Blauwe Conifeer. Deze boom is geschikt als haag, maar ook als solitaire beplanting. De Blauwe Conifeer is vooral geliefd omdat hij eenvoudig te snoeien is en op verschillende soorten bodems kan groeien. De plant verdraagt zowel de volle zon als halve schaduw en blijft net als de rest van de coniferen familie het hele jaar groen. De Chameacyparis groeit zo’n 25 tot 30 centimeter per jaar en heeft een opvallende, lichtblauwe kleur loofnaalden.

Ben jij op zoek naar de perfecte haag voor in jouw tuin en overweeg je een Chameacyparis haag? Bij Mooieconiferen.nl vind je de mooiste coniferen van Europa, dus ook de Chameacyparis of Californische Cypres. Wil je toch nog wat meer informatie over deze soort conifeer, of wil je graag advies voor het beplanten van jouw tuin? Neem dan gerust contact met ons op via de mail of telefonisch, of kom eens langs om onze coniferen te bekijken. Onze deskundige collega’s helpen je graag verder!

Winkelwagen
Scroll naar top