Gele Conifeer

Chamaecyparis lawsoniana 'Ivonne'

De Chamaecyparis Lawsonia Ivonne, beter bekend als de Gele Conifeer of Californische Cipres, is een uitmuntende keuze voor iedereen die op zoek is naar een winterharde conifeer voor het creëren van een haag of als solitaire plant in de tuin. De unieke en aantrekkelijke eigenschappen van deze conifeer maken hem tot een waardevolle toevoeging aan elke tuin of landschap.

Wat onmiddellijk opvalt aan de Chamaecyparis Lawsonia Ivonne zijn de goudkleurige bladeren. Deze prachtige kleur is niet seizoensgebonden; de plant behoudt zijn levendige tint gedurende de herfst en winter, wat zorgt voor een opvallende visuele interesse gedurende de koudere maanden van het jaar.

De opwaartse groei van de Chamaecyparis Lawsonia Ivonne resulteert in een onderscheidende kegelvorm, wat deze conifeer een natuurlijk gestructureerd uiterlijk geeft. Deze verticale groeiwijze maakt de Lawsonia Ivonne bijzonder effectief als een haagplant, vooral in tuinen waar ruimte misschien beperkt is. Als haag kan deze conifeer zowel privacy als windbescherming bieden, terwijl hij tegelijkertijd een visueel aantrekkelijke afscheiding vormt.

Maar de aantrekkingskracht van de Chamaecyparis Lawsonia Ivonne gaat verder dan zijn visuele kenmerken. Deze conifeer produceert ook een heerlijke zoete geur, die een vleugje aroma aan uw tuin toevoegt. Dit maakt hem niet alleen een genot om naar te kijken, maar ook om in de buurt te zijn.

Of hij nu wordt gebruikt in een haag of als solitaire plant, de Chamaecyparis Lawsonia Ivonne is een uiterst veelzijdige toevoeging aan elke tuin. Met de juiste zorg en aandacht kan deze prachtige, goudkleurige conifeer vele jaren van schoonheid en plezier bieden. Als u op zoek bent naar een plant die zowel visueel aantrekkelijk als praktisch is, zou de Chamaecyparis Lawsonia Ivonne een uitstekende keuze kunnen zijn.

Maten & Beschikbaarheid
140-160 cm
€ 15.05
Plantafstand: 2.5 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
160-180 cm
€ 19.00
Plantafstand: 2 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
180-200 cm
€ 25.00
Plantafstand: 2 per meter
Aantal
-+
Meters
-+

Waarom zou je een Gele Conifeer kopen?

Deze plant wordt in Nederland voornamelijk gekweekt als sierboom door zijn unieke en chique kleur. Het is natuurlijk ook een prachtige toevoeging voor de kleurpallet van een tuin. In de lente en zomer produceert deze boom kleine mannelijke en vrouwelijke bloemen. De vrouwelijke bloemen ontwikkelen zich tot bruine kegeltjes. Aangezien de boom het hele jaar door zijn bladeren behoudt, is het in het najaar ook de perfecte schuilplek voor allerlei soorten vogels. De Chamaecyparis Lawsonia Ivonne is ook geschikt voor vormsnoeisel, mocht je nog een extra dimensie willen geven aan je tuin.

De voordelen van de Gele Conifeer

Er zijn veel redenen waarom mensen deze boom in hun tuin willen hebben. De meest voor de hand liggende is natuurlijk de unieke gouden kleur van de bladeren en de zoete geur die ervan af komt. Uiteraard zitten er nog meer voordelen aan het planten van een Gele Conifeer. Hij is bijvoorbeeld tolerant voor ziektes en groeit in bijna alle bodems, behalve erg drassige bodems. Als je de boom laat groeien en hem niet klein wil houden, hoef je hem niet te snoeien dankzij zijn natuurlijke kegelvorm. Je bent dus erg weinig tijd kwijt aan het onderhouden van de Chamaecyparis Lawsonia Ivonne, maar je kunt wel het hele jaar door genieten van zijn schitterende kleur en heerlijke zoete geur.

Vragen van onze klanten

Welke kwaliteit hebben de planten?

Als een van de grootste haagplantenleveranciers bieden wij u alleen kwaliteitsplanten. In plaats van gebruik te maken van “kunstmatige doping” voor een snelle verkoopbaarheid, kweken wij uitsluitend duurzaam vitale planten van premium kwaliteit. Het resultaat: robuuste planten die goed gedijen in uw tuin in plaats van dunne plantjes met duidelijke zichtgaten. 

Als de prioriteit ligt bij een snelle visuele afscherming, moet u in elk geval een dichte plantafstand kiezen en bij de keuze van de plantenhoogte minstens 15 cm toevoegen aan uw gemeten ooghoogte. Vooral bij dichte beplanting hebben we de plantafstand zo berekend dat de planten elkaar niet hinderen bij het inwortelen.

Als het voor u niet zo belangrijk is dat de haag snel een volledige visuele bescherming biedt, is een lichte afstand volkomen voldoende. Hierbij worden minder planten over dezelfde lengte geplant.

In principe is het waar dat oudere planten met een grotere groeihoogte moeilijker te verplanten zijn. Als kwaliteitskwekerij zorgen we er echter voor dat ook planten met meer kweekjaren krachtig en gezond bij u groeien. Hiervoor worden de planten in onze kwekerij regelmatig verplant. Daardoor ontwikkelen ze een goed ontwikkeld wortelstelsel met veel kleine vezelwortels.

De aangegeven leveringsgrootte komt overeen met uw gewenste maten vanaf de bovenkant van de kluit of pot. In principe meten we de kluit of pot NIET mee!

Andere bekeken ook:

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

50 – 100 cm per jaar

Snoeien

2 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

40-50 cm per jaar

Snoeien

1-2 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-30 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

De waardering van www.mooieconiferen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.