Leylandii Cypres

Cupressocyparis leylandii

De Cupressocyparis Leylandii, beter bekend als de Leylandcipres, is een conifeer die bekend staat om zijn snelle groeisnelheid en zijn indrukwekkende hoogte. Deze kenmerken maken de Leylandcipres een uitermate geschikte keuze voor het vormen van hoge hagen in een verscheidenheid aan landschappen.

Deze conifeer heeft in de eerste jaren een redelijk open groeiwijze. Hoewel dit kan betekenen dat het enige tijd kan duren voordat de plant volledig tot wasdom komt en een volwaardige privacyhaag vormt, zorgt de snelle groeisnelheid van de Leylandcipres ervoor dat hij vrij snel de gewenste hoogte bereikt. Dit maakt hem tot een ideale keuze voor degenen die een hoge, beschermende haag in hun tuin willen creëren.

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom de Leylandcipres een van de meest populaire haagconiferen in Nederland is. De plant heeft niet alleen een aantrekkelijke, weelderige groei, maar is ook zeer onderhoudsarm en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden.

Als u de Leylandcipres in uw tuin wilt introduceren, zult u blij zijn te weten dat hij gemakkelijk te bestellen is bij Coniplant. Ons aanbod van Leylandcipresbomen is van de hoogste kwaliteit en klaar om geplant te worden in uw tuin.

Of u nu op zoek bent naar een snelle manier om privacy te creëren in uw tuin, of gewoon wilt genieten van de natuurlijke schoonheid van deze prachtige conifeer, de Cupressocyparis Leylandii is een uitstekende keuze. Met zijn snelle groei en hoge hoogte kan deze conifeer de perfecte aanvulling zijn op uw tuinlandschap.

Maten & Beschikbaarheid
80-100 cm
€ 7.20
Plantafstand: 3 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
100-120 cm
€ 9.30
Plantafstand: 3 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
120-140 cm
€ 11.50
Plantafstand: 3 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
160-180 cm
€ 19.00
Plantafstand: 3 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
180-200 cm
€ 22.00
Plantafstand: 3 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
200-225 cm
€ 24.50
Plantafstand: 3 per meter
Aantal
-+
Meters
-+

De voor- en nadelen van de Leylandii cypres

De Leylandcipres is een wintergroene plant, wat natuurlijk erg positief is als je hem als haagplant wil gebruiken. Daarnaast groeit hij erg snel, wat ook een groot voordeel is omdat je zo snel een goede privacy haag hebt staan. Als je het wil is deze conifeer ook goed smal te houden. Er zitten echter ook een aantal nadelen aan deze plant als haagplant. Je moet hem bijvoorbeeld vaak snoeien om de haag mooi te houden, wel zo’n twee tot drie keer per jaar. Daarnaast is hij niet geschikt voor een droge of te natte grond. Ten slotte kan de Leylandcipres de eerste jaren wat meer open zijn dan andere soorten coniferen, waardoor je niet meteen een goede privacy haag hebt.

De verzorging van de Leylandii cypres

Het is in principe geen lastige plant om te verzorgen. De Leylandcipres kan zowel in de zon als in de schaduw of halfschaduw staan, wat hem geschikt maakt voor een conifeerhaag. Als de conifeer niet gesnoeid wordt, kan hij wel 15 meter hoog worden. De enige verzorging die deze cipres hard nodig heeft is het minimaal twee keer per jaar snoeien. Dit kan echter oplopen tot vier keer per jaar als hij in een vruchtbare grond staat of op een standplaats waar veel zon komt.

Vragen van onze klanten

Welke kwaliteit hebben de planten?

Als een van de grootste haagplantenleveranciers bieden wij u alleen kwaliteitsplanten. In plaats van gebruik te maken van “kunstmatige doping” voor een snelle verkoopbaarheid, kweken wij uitsluitend duurzaam vitale planten van premium kwaliteit. Het resultaat: robuuste planten die goed gedijen in uw tuin in plaats van dunne plantjes met duidelijke zichtgaten. 

Als de prioriteit ligt bij een snelle visuele afscherming, moet u in elk geval een dichte plantafstand kiezen en bij de keuze van de plantenhoogte minstens 15 cm toevoegen aan uw gemeten ooghoogte. Vooral bij dichte beplanting hebben we de plantafstand zo berekend dat de planten elkaar niet hinderen bij het inwortelen.

Als het voor u niet zo belangrijk is dat de haag snel een volledige visuele bescherming biedt, is een lichte afstand volkomen voldoende. Hierbij worden minder planten over dezelfde lengte geplant.

In principe is het waar dat oudere planten met een grotere groeihoogte moeilijker te verplanten zijn. Als kwaliteitskwekerij zorgen we er echter voor dat ook planten met meer kweekjaren krachtig en gezond bij u groeien. Hiervoor worden de planten in onze kwekerij regelmatig verplant. Daardoor ontwikkelen ze een goed ontwikkeld wortelstelsel met veel kleine vezelwortels.

De aangegeven leveringsgrootte komt overeen met uw gewenste maten vanaf de bovenkant van de kluit of pot. In principe meten we de kluit of pot NIET mee!

Andere bekeken ook:

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-30 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

40-50 cm per jaar

Snoeien

1-2 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-30 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

De waardering van www.mooieconiferen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.