info@mooieconifieren.nl

Binnen 24 uur beantwoord

+31 (0)6 44 24 15 86

Ma-vr: 8.00-17:00 | Za: 8.00-14.00

Coniferenhagen kopen voor in je tuin

Coniferenhagen zijn een veelzijdig en veel gebruikt type haagplant voor meer privacy in de tuin. Er zijn vele soorten coniferen die kunnen worden gebruikt, de bekendste is de snelgroeiende Cupressocyparis (Leylandii).

Een coniferenhaag is meestal groenblijvend, ze worden gekenmerkt door hun aantrekkelijke kegelvorm. Coniferen zijn eenvoudig te verzorgen en geven, vooral in de winter, kleur in de tuin. Veel coniferen hebben lange, dunne bladeren, vaak met een naaldachtig uiterlijk, terwijl andere een breed en wat platter zijn. De zaden van coniferen ontwikkelen zich in aantrekkelijke, beschermende kegels die helpen om een reeks vogels naar uw tuin te lokken.

Thuja conifeerhaag

Eén van de meest populaire coniferen is de Thuja, ook wel de ‘Levensboom’ genoemd. De Thuja is een goede keuze wanneer je een haag wil aanleggen, maar wat onderscheidt deze plant nu van andere coniferen en wat zijn de grote voordelen van deze conifeer als haagplant? Een van de voordelen van Thuja als coniferenhaag is dat hij hard kan worden teruggesnoeid tot in het oude hout en toch weer zal aangroeien, handig om te weten als de Thuja-haag te groot is geworden.

Thuja occ 'brabant'

Thuja occ 'Smaragd'

Thuja plicata 'Martin'

Thuja plicata 'Gelderland'

Chameacyparis en Leylandii als haagelement

De Chameacyparis, ook wel bekend als de Dwergcypres of Californische Cipres, staat bekend om de blauwgrijze kleur met gouden groeipunten. De naam is ietwat misleidend, cypres behoorlijk hoog kan worden. Dit verschilt echter wel per soort. Sommige soorten blijven relatief klein, zo’n 20 tot 30 centimeter hoog, maar er zijn ook soorten die makkelijk de 10 meter halen. Dat is dus even opletten als je een Californische Cypres gaat kopen voor jouw tuin!

Chamaecyparis law Columnaris Glauca

Chamaecyparis Lawsoniana ‘Ivonne’

Cupressocyparis leylandii

Winkelwagen
Scroll naar top

10% korting op uw bestelling!

Bestellingen voor 1 september, met levering na 1 september 10% korting. Gebruik code "NAJAAR2022"