info@mooieconiferen.nl

Binnen 24 uur beantwoord

+31 (0)6 44 24 15 86

Ma-vr: 8.00-17:00 | Za: 8.00-14.00

Laurierhaag kopen

Er bestaan een hoop verschillende Prunus soorten, waaronder de Laurierkers, de Japanse Sierkers en de Prunus Snow Fountains. Als je een Prunus haag wil gaan kopen, is het dus verstandig om grondig onderzoek te doen naar de mogelijkheden en wat het beste past in jouw tuin. De Japanse Sierkers is momenteel de meest populaire Prunus, maar de andere soorten zijn zeker niet minder mooi!

Een Prunus haag in je tuin zorgt voor een prachtig spektakel in het vroege voorjaar. De hele kroon van de sierkersen is bedekt met fijne witte of roze bloemblaadjes, nog voordat hun blad is uitgelopen. De bloeiperiode verschilt per soort en varieert tussen eind maart, april en mei. De Japanse Sierkers en de Laurierkers zijn populaire planten voor een haag. De Laurierkers beschikt over mooie, grote bladeren en zorgt voor een aangename geur wanneer hij in bloei staat. De bessen die in de plant verschijnen als hij uitgebloeid is, trekken veel vogels aan. De Laurierkers wordt vaak voor een haag gebruikt omdat hij erg mooi is om te zien en veel privacy biedt. Alle typen Laurierkers zijn geschikt als haagplant.

Assortiment Laurierhagen

Prunus laur. Rotundifolia

Prunus laur. Novita

Prunus ang. Lusitanica

Prunus laur. Genolia

Prunus laur. Herbergii

Prunus Lusitanica

De Prunus Lusitanica, ookwel bekend als Portugese Laurierkers, wordt meestal gekweekt op stam en heeft vaak een bolvorm. De plant blijft over het algemeen redelijk compact met een hoogte van tussen de drie en vijf meter. Net als de meeste coniferen blijft deze plant is winterhard en blijft het gehele jaar door groen. In de zomermaanden gaat de Portugese Laurierkers in bloei en komen er allemaal witte bloemen aan de boom. De Prunus Lusitanica hoef je niet ieder jaar te snoeien, vooral wanneer je graag een grote kroon wil. Aan het einde van de zomer hoef je enkel de dode en beschadigde takken weg te halen en de boom eventueel deels terug te snoeien. Een Prunus Lusitanica haag doet het goed op iedere grond, maar een vochthoudende grond is ideaal.

Een Laurierkers haag planten

Voordat je een Laurierkers haag gaat planten, zorg je dat al het onkruid weg is. Zo kan er geen voedsel voor de haag verloren gaan aan onkruid. Die voedingsstoffen zal de Laurierkers op het begin hard nodig hebben om uit te groeien tot een grote, sierlijke haag. De geul die je graaft om de planten in te zetten, moet even lang zijn als de haag en dieper dan de grootte van de kluit of de wortels. Om de wortels te helpen zich te ontwikkelen moet er namelijk ongeveer vijf centimeter losse aarde onder de plant kunnen. Uiteindelijk gooi je er ook nog vijf centimeter aarde bovenop.

Je weet nu wat je doet voordat je de plant plaatst, maar het is ook handig om te weten wat nu de beste tijd is om een Laurierkers haag te planten in je tuin? Wanneer je de Laurierkers in een pot krijgt, kun je hem in principe het hele jaar door planten, alleen niet wanneer het hard vriest of wanneer er sprake is van een aanhoudende droogte. Hou hier dus zeker rekening mee als je een Laurierkers gaat kopen.

 

Hoe snel groeit een laurier haag?

Een gezonde laurierhaag kan tot één meter per jaar groeien, mits hij de juiste verzorging krijgt. De groeisnelheid kan echter variëren, afhankelijk van het soort laurier en de groeiomstandigheden. Engelse laurieren groeien bijvoorbeeld langzamer dan hun Portugese tegenhangers. Verder zullen laurieren die op schaduwrijke plaatsen worden geplant meestal langzamer groeien dan die in de volle zon staan. Met de juiste verzorging kan een laurierhaag jarenlang voor schoonheid en privacy zorgen.

Winkelwagen
Scroll naar top