Laurier ‘Genolia’

Prunus laurocerasus ‘Genolia’

Ontdek de Laurier Genolia, een unieke variant van de traditionele Laurierkers, afkomstig uit Zwitserland. Deze specifieke soort staat vooral bekend om zijn opvallende smalle, verticale groeiwijze, die het uiterst geschikt maakt voor het creëren van compacte, maar toch hoge hagen.

De bladeren van de Laurier Genolia zijn een lust voor het oog. Ze zijn donkergroen, glanzend en hebben een elegantere en smallere vorm dan die van zijn verwant, de Rotundifolia. Deze eigenschappen dragen bij aan een weelderig, dicht bladerdak dat het hele jaar door een uitstekende privacy biedt.

Wat bloei betreft, heeft de Laurier Genolia veel gemeen met de reguliere Laurierkers. Hij produceert mooie bloemen die een aantrekkelijk contrast vormen met het donkere bladerdek en bijdragen aan het visuele belang van de haag.

Maar de Laurier Genolia blinkt niet alleen uit in esthetische aantrekkingskracht. Deze laurier is ook bijzonder onderhoudsarm, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. In zijn thuisland Zwitserland staat de Laurier Genolia zelfs bekend als ‘sneeuwbestendig’. Dit betekent dat hij niet alleen winterhard is, maar ook een aanzienlijke sneeuwval kan doorstaan.

Met zijn vermogen om een hoge, smalle haag te vormen en zijn weerstand tegen zware winterse omstandigheden, is de Laurier Genolia een veelzijdige en aantrekkelijke keuze voor elke tuin of landschapsproject. Het is een uitstekende manier om privacy en schoonheid toe te voegen aan uw buitenruimte.

Maten & Beschikbaarheid
60-80 cm
€ 14.45
Plantafstand: 3 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
80-100 cm
€ 8.75
Plantafstand: 3 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
100-125 cm
€ 16.10
Plantafstand: 2.5 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
125-150 cm
€ 19.50
Plantafstand: 2 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
150-175 cm
€ 31.25
Plantafstand: 2 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
175-200 cm
€ 45.50
Plantafstand: 2 per meter
Aantal
-+
Meters
-+

Prunus 'Genolia' kopen

Er zijn een hoop verschillende planten en coniferen die je kunt kiezen voor het vormen van een haag in je tuin. De Prunus Laurocerasus Genolia is een goede keuze hiervoor om een aantal redenen. Het is vooral een ideale haagplant voor tuinen waar niet al te veel ruimte beschikbaar is, aangezien je er eenvoudig een compacte haag mee creëert. Daarnaast is hij redelijk onderhoudsarm aangezien je hem niet vaak hoeft te snoeien of trimmen, alleen om hem op een bepaalde hoogte te houden.

Ook goed voor andere planten in de tuin

In de lente produceert de Prunus Genolia bessen waar veel bijen en andere wilde dieren op af komen. Dat is dus ook meteen weer goed voor de andere planten en bloemen in je tuin. De struik groeit snel dicht en is daarom ook zeer geschikt voor het verminderen van geluidsoverlast, bijvoorbeeld als je aan een drukke weg of een industrieterrein woont. Daarnaast kan hij een hoogte van 4 meter bereiken, waardoor je naast meer rust ook meer privacy in je tuin krijgt. De Prunus Laurier Genolia groeit makkelijk in gemiddelde vruchtbare en goed gedraineerde bodems. Of hij nu vol in de zon staat, of half in de schaduw, dat maakt voor deze plant niets uit.

Vragen van onze klanten

Welke kwaliteit hebben de planten?

Als een van de grootste haagplantenleveranciers bieden wij u alleen kwaliteitsplanten. In plaats van gebruik te maken van “kunstmatige doping” voor een snelle verkoopbaarheid, kweken wij uitsluitend duurzaam vitale planten van premium kwaliteit. Het resultaat: robuuste planten die goed gedijen in uw tuin in plaats van dunne plantjes met duidelijke zichtgaten. 

Als de prioriteit ligt bij een snelle visuele afscherming, moet u in elk geval een dichte plantafstand kiezen en bij de keuze van de plantenhoogte minstens 15 cm toevoegen aan uw gemeten ooghoogte. Vooral bij dichte beplanting hebben we de plantafstand zo berekend dat de planten elkaar niet hinderen bij het inwortelen.

Als het voor u niet zo belangrijk is dat de haag snel een volledige visuele bescherming biedt, is een lichte afstand volkomen voldoende. Hierbij worden minder planten over dezelfde lengte geplant.

In principe is het waar dat oudere planten met een grotere groeihoogte moeilijker te verplanten zijn. Als kwaliteitskwekerij zorgen we er echter voor dat ook planten met meer kweekjaren krachtig en gezond bij u groeien. Hiervoor worden de planten in onze kwekerij regelmatig verplant. Daardoor ontwikkelen ze een goed ontwikkeld wortelstelsel met veel kleine vezelwortels.

De aangegeven leveringsgrootte komt overeen met uw gewenste maten vanaf de bovenkant van de kluit of pot. In principe meten we de kluit of pot NIET mee!

Andere bekeken ook:

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

40-50 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

30-50 cm per jaar

Snoeien

1-2 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

40-50 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-30 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

De waardering van www.mooieconiferen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.