Laurierkers 'Herbergii'

Prunus laurocerasus 'Herbergii'

Ontdek de Laurier ‘Herbergii’, een bijzondere variant van de Laurierkers met een opvallende rechtopstaande groeivorm. Deze wintergroene struik is bijzonder geschikt voor het vormen van zowel lage als gemiddeld hoge hagen, en leent zich perfect voor het creëren van een natuurlijke en aantrekkelijke privacybarrière.

De ‘Herbergii’ heeft smalle, speervormige bladeren die een rijke, middengroene kleur hebben en mooi glanzen in het zonlicht. Deze bladeren zijn langwerpig tot langwerpig-elliptisch van vorm en 9-15 cm lang en 3,5-4,5 cm breed, wat bijdraagt aan een unieke en opvallende haag.

In het voorjaar, tijdens de maanden april en mei, produceert de Laurier ‘Herbergii’ opstaande trossen bloemen die uiteindelijk evolueren tot aantrekkelijke paarse bessen in de zomer. Deze kenmerken maken hem tot een echte blikvanger in elke tuin.

Hoewel de ‘Herbergii’ niet zo snel groeit als andere soorten Laurierkers, kan hij toch een groei van 20 tot 40 centimeter per jaar behalen. Dit maakt hem tot een uitstekende keuze voor hagen waarbij snelheid van groei niet de hoogste prioriteit is, maar waar de nadruk ligt op esthetische waarde en winterhardheid.

 

Maten & Beschikbaarheid
80-100 cm
€ 10.00
Plantafstand: 2.5 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
100-125 cm
€ 13.10
Plantafstand: 2.5 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
125-150 cm
€ 19.50
Plantafstand: 2 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
150-175 cm
€ 25.00
Plantafstand: 2 per meter
Aantal
-+
Meters
-+

Voordelen van Prunus 'Herbergii'

De voordelen van een Prunus Laurocerasus Herbergii

Er zijn veel redenen om een Laurier Herbergii in je tuin te planten. Ten eerste is het een geliefde struik voor het vormen van hagen, aangezien hij niet al te hoog wordt en een elegante uitstraling geeft. Voor een echte privacy haag zul je echter wel wat meer geduld moeten hebben, want de struik groeit niet heel snel. Wel is hij winterhard en tolerant voor veel verschillende grondsoorten en plant posities. Het enige waar de struik niet tegen kan, is een drassige bodem of een kalkbodem. De Herbergii groeit wel in de schaduw, dus je kunt hem in prinicipe overal in je tuin planten.

De Prunus Herbergii is een sterke plant

De geurige bloemen die in de plant groeien en later uitgroeien tot paarse besjes trekken enorm veel insecten en dieren naar je tuin toe, zoals verschillende soorten vogels en bijen. Dat is indirect weer goed voor andere planten en bloemen in je tuin. Als je een wat kleinere tuin hebt, pas de Laurier Herbergii prima in je tuin, aangezien hij niet heel groot en hoog wordt. Hij is ook bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals harde wind in een kustgebied. De struik is ook vorstbestendig en past zich makkelijk aan bij veranderende omstandigheden. Als je hem op zichzelf in je tuin plant, vormt hij een mooie piramide die goed bij te houden is.

Vragen van onze klanten

Welke kwaliteit hebben de planten?

Als een van de grootste haagplantenleveranciers bieden wij u alleen kwaliteitsplanten. In plaats van gebruik te maken van “kunstmatige doping” voor een snelle verkoopbaarheid, kweken wij uitsluitend duurzaam vitale planten van premium kwaliteit. Het resultaat: robuuste planten die goed gedijen in uw tuin in plaats van dunne plantjes met duidelijke zichtgaten. 

Als de prioriteit ligt bij een snelle visuele afscherming, moet u in elk geval een dichte plantafstand kiezen en bij de keuze van de plantenhoogte minstens 15 cm toevoegen aan uw gemeten ooghoogte. Vooral bij dichte beplanting hebben we de plantafstand zo berekend dat de planten elkaar niet hinderen bij het inwortelen.

Als het voor u niet zo belangrijk is dat de haag snel een volledige visuele bescherming biedt, is een lichte afstand volkomen voldoende. Hierbij worden minder planten over dezelfde lengte geplant.

In principe is het waar dat oudere planten met een grotere groeihoogte moeilijker te verplanten zijn. Als kwaliteitskwekerij zorgen we er echter voor dat ook planten met meer kweekjaren krachtig en gezond bij u groeien. Hiervoor worden de planten in onze kwekerij regelmatig verplant. Daardoor ontwikkelen ze een goed ontwikkeld wortelstelsel met veel kleine vezelwortels.

De aangegeven leveringsgrootte komt overeen met uw gewenste maten vanaf de bovenkant van de kluit of pot. In principe meten we de kluit of pot NIET mee!

Andere bekeken ook:

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

40-50 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

30-50 cm per jaar

Snoeien

1-2 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

40-50 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-30 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

De waardering van www.mooieconiferen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.