Laurierkers 'Otto Luyken'

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'

Ontdek de veelzijdigheid van de Prunus ‘Otto Luyken’, ook bekend als Laurierkers. Deze wintergroene struik is een populaire keuze voor openbare groene ruimtes, vaak gebruikt voor het invullen van grote perken en kuipen vanwege zijn compacte groei en aantrekkelijke uiterlijk. Echter, deze Laurierkers is ook perfect voor het creëren van prachtige hagen in uw tuin.

De Prunus ‘Otto Luyken’ groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 125 centimeter, hoewel hij onder gunstige omstandigheden na vele jaren tot circa 2 meter hoog kan worden. De dicht vertakte kroon van de plant is breed en opgaand, wat resulteert in een struik die ruim anderhalf keer zo breed als hoog is. Dit maakt hem ideaal voor het creëren van een volle, rijke haag.

Deze Laurierkers soort heeft langwerpige tot lancetvormige bladeren die typerend gootvormig gevouwen zijn, een kenmerk dat uniek is voor de ‘Otto Luyken’. De bladeren zijn ongeveer 7-12 cm lang en 2-4 cm breed, en hebben een glanzende, middengroene kleur die bijdraagt aan zijn visuele aantrekkelijkheid.

In de maanden april en mei geniet u van een uitbundige bloei, waarna er vaak in september nog een mooie nabloei plaatsvindt. De witte bloemen staan in opvallend lange en ijle opstaande trossen tot 20 cm lang, wat een visueel spectaculaire aanvulling op uw haag kan zijn.

Maten & Beschikbaarheid
50-60 cm
€ 10.50
Plantafstand: 2 per meter
Aantal
-+
Meters
-+

Kenmerken van Prunus 'Otto Luyken'

De Laurierkers heeft smalle, zo’n zes centimeter lange donkergroene bladeren waar je eenvoudig een dichte, smalle en wintergroene haag mee kunt vormen. In de lente krijgt hij mooie, witte bloemen. Na de bloei veranderen die bloemen in bessen die erg aantrekkelijk zijn voor vogels, vlinders en bijen. Voor mensen en huisdieren zijn de bessen echter giftig, houdt hier dus rekening mee.

De verzorging van de Laurierkers

Deze haagplant is niet heel kieskeurig. Hij kan in alle grondsoorten groeien en overleeft zowel in de zon als in de schaduw of halfschaduw. Hij wordt uiteindelijk ongeveer een meter hoog als je hem door laat groeien en is dus erg geschikt voor een compacte haag. Als je de Laurierkers in je tuin gaat planten, doe dit dan in een goed gedraineerde bodem. Geef hem tijdens het eerste groeiseizoen iedere week wat water erbij. Als hij eenmaal goed is gevestigd, hoef je hem alleen nog maar water te geven in droge seizoenen. Het is ook verstandig om een organische mulch te verspreiden om de plant heen zodat de wortels koel blijven tijdens het droge seizoen. Je kunt hiervoor dennennaalden, houtsnippers of bladeren gebruiken.

Vragen van onze klanten

Welke kwaliteit hebben de planten?

Als een van de grootste haagplantenleveranciers bieden wij u alleen kwaliteitsplanten. In plaats van gebruik te maken van “kunstmatige doping” voor een snelle verkoopbaarheid, kweken wij uitsluitend duurzaam vitale planten van premium kwaliteit. Het resultaat: robuuste planten die goed gedijen in uw tuin in plaats van dunne plantjes met duidelijke zichtgaten. 

Als de prioriteit ligt bij een snelle visuele afscherming, moet u in elk geval een dichte plantafstand kiezen en bij de keuze van de plantenhoogte minstens 15 cm toevoegen aan uw gemeten ooghoogte. Vooral bij dichte beplanting hebben we de plantafstand zo berekend dat de planten elkaar niet hinderen bij het inwortelen.

Als het voor u niet zo belangrijk is dat de haag snel een volledige visuele bescherming biedt, is een lichte afstand volkomen voldoende. Hierbij worden minder planten over dezelfde lengte geplant.

In principe is het waar dat oudere planten met een grotere groeihoogte moeilijker te verplanten zijn. Als kwaliteitskwekerij zorgen we er echter voor dat ook planten met meer kweekjaren krachtig en gezond bij u groeien. Hiervoor worden de planten in onze kwekerij regelmatig verplant. Daardoor ontwikkelen ze een goed ontwikkeld wortelstelsel met veel kleine vezelwortels.

De aangegeven leveringsgrootte komt overeen met uw gewenste maten vanaf de bovenkant van de kluit of pot. In principe meten we de kluit of pot NIET mee!

Andere bekeken ook:

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

40-50 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

30-50 cm per jaar

Snoeien

1-2 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

40-50 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-30 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

De waardering van www.mooieconiferen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.