Taxus Media Hicksii

Taxus Media Hicksii nabij Eindhoven

Taxus Media Hicksii

De Taxus Media Hicksii, ook wel de venijnboom genoemd, is uitermate geschikt voor het gebruik in een heg, bijvoorbeeld bij u in Eindhoven. Deze conifeersoort uit de taxusfamilie laat zich gemakkelijk snoeien en vertakt goed. Ook verdraagt de Taxus Media Hicksii een grote snoeibeurt zonder blad te verliezen, wat bij andere conifeersoorten regelmatig het geval kan zijn als er in jong blad wordt gesnoeid.

Wat is belangrijk om te weten wanneer u de Taxus Media Hicksii koopt voor uw tuin in Eindhoven?

Allereerst is het hout van de Taxus Media Hicksii bijzonder sterk en buigzaam. Deze langzaam groeiende plant kan wel 12 tot 20 meter hoog worden en zeer oud! In Groot-Brittannië zijn er planten bekend die van voor het begin van de jaartelling zijn. Daarnaast is de venijnboom tweehuizig, wat betekent dat er mannelijke en vrouwelijke planten zijn.

Is de venijnboom giftig?

Ja, de Taxus Media Hicksii is giftig. De giftige bestanddelen van de Taxus worden al heel lang gebruikt in medicijnen tegen kanker (merknaam: Taxol). Een ander giftig bestanddeel van de Taxus Media Hicksii is taxine, een bestanddeel van pijlgif, wat hartritmestoornissen, hartstilstanden, lever- en nierbeschadigingen kan veroorzaken. In veel gemeenten wordt het snoeiafval van de Taxus opgehaald om te verwerken in geneesmiddelen. Het is echter nog steeds belangrijk om vee, huisdieren en kinderen bij de Taxus uit de buurt te houden. Ook komt bij het zagen en de verwerking van taxushout een houtstof met giftige bestanddelen vrij. Zorg er dus altijd voor dat u uzelf goed beschermt bij het snoeien. Het rode vruchtvlees van de Taxus is niet giftig, de harde pit daarentegen wel!

Vraag eenvoudig een offerte aan

Bij grote afname van de Taxus Media Hicksii bij ons bedrijf nabij Eindhoven, ontvangt u van ons een aantrekkelijke korting. Vul online het offerteformulier in of bel naar +31 (0)6 50 22 77 10 als u meer informatie wenst. Wist u trouwens dat u ook voor andere planten bij ons terecht kunt? Denk bijvoorbeeld aan de Hedera Hibernica, beter bekend als groene klimop! Ook voor de populaire conifeersoort uit de Thuja-familie bent u bij ons welkom. Bovendien verkopen wij door heel Nederland onze planten aan hoveniers. Wellicht zit er dus wel een hovenier bij u in de buurt, bijvoorbeeld in Eindhoven, die de prachtige Taxus Media Hicksii voor u op voorraad heeft!

HoogtePrijs  
0,31 - 0,40 m€ 6,50
0,41 - 0,50 m€ 8,50
0,61 - 0,80 m€ 10,00
0,81 - 1,00 m€ 11,00

Genoemde prijzen zijn per stuk. Bij afname tussen 10-50 stuks, 50–100 stuks en bij meer dan 100 stuks gelden andere prijzen