Taxus Media Hicksii

Taxus Media Hicksii

Taxus Media Hicksii

Taxus Media Hicksii

De Taxus (venijnboom) is uitermate goed geschikt voor het gebruik in een heg omdat hij zich goed laat snoeien en omdat hij goed vertakt. Ook verdraagt een taxus een grote snoeibeurt bijzonder goed. Een oude boom kan zonder problemen uitlopen op oud hout.

HoogtePrijs  
0,31 - 0,40 m€ 5,51
0,41 - 0,50 m€ 6,84
0,61 - 0,80 m€ 7,90
0,81 - 1,00 m€ 8,96

Genoemde prijzen zijn per stuk. Bij afname tussen 10 st – 50 st en 50 st – 100 st en bij meer dan 100 stuks gelden andere prijzen.

Bij grote afname zit er korting op. vraag naar een offerte.

 

Opmerkingen:

Het hout van de Taxus is bijzonder sterk en buigzaam. Er werden bogen van gemaakt.

De Taxus is een langzaam groeiende plant en kan 12-20 m hoog worden. De Taxus is tweehuizig (er zijn mannelijke en vrouwelijke planten). De Taxus kan zeer oud worden. Er zijn planten in Engeland bekend die van voor het begin van de jaartelling zijn.

De Taxus is giftig. Vee wat eet van de Taxus en wordt dan dood gevonden. Bij het zagen en de verwerking van taxushout komt houtstof met giftige bestanddelen vrij.

De giftige bestanddelen van de Taxus worden al heel lang gebruikt in medicijnen tegen kanker. In feite is taxus het meest gebruikte middel tegen bepaalde vormen van kanker (merknaam taxol). Een ander giftig bestanddeel van taxus is taxine. Het zou een bestanddeel zijn van een pijlgif. Het veroorzaakt hartritmestoornissen, hartstilstand, lever- en nierbeschadigingen.

Het rode vruchtvlees is in het geheel niet giftig. Het smaakt heel zoet, op de rand van weeïg. De harde pit daar en tegen is weer giftig.