Photinia x fraseri 'Red Robin'

Photinia is een populair geslacht van sierlijke, bladverliezende heesters die vooral geliefd zijn om de opvallende rode jonge scheuten.

Er bestaan diverse Photinia soorten en cultivars, maar de meest gebruikte in Nederlandse tuinen zijn Photinia x fraseri en Photinia davidiana. Dit zijn struiken die 2 tot 4 meter hoog kunnen worden met een brede, bossige groeivorm.

Het blad is glimmend donkergroen en bij sommige soorten bronskleurig als het jong is. In de herfst kleurt het blad fraai rood tot paarsrood voordat het verkleurt.

Het grootste sierracht van Photinia zit hem in de helderrode kleur van de jonge scheuten en blad in het voorjaar. Dit geeft een spectaculair contrast met het donkere oudere blad.

Photinia groeit het beste op een zonnige tot licht beschaduwde plek en in voedselrijke, humusrijke grond. Ze zijn vrij gemakkelijk en weinig vragende planten. Jaarlijks terugsnoeien houdt de struik compact en bevordert de rode scheuten.

Met zijn opvallende voorjaarskleuren is Photinia een echte blikvanger in de tuin en heel geschikt voor haagplanten.

Maten & Beschikbaarheid
80-100cm
€ 18.00
Plantafstand: 2 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
100-125 cm
€ 21.90
Plantafstand: 2 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
125 - 150 cm
€ 29.00
Plantafstand: 2 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
150-175 cm
€ 42.00
Plantafstand: 2 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-30 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

Kies daarom voor onze hagen!

Ontdek onze topkwaliteit coniferen, laurierhagen en andere haagplanten, perfect voor het vormen van een opvallende groene barrière. De verkoop start meestal in september, het ideale plantseizoen. Of je nu kiest voor de snelgroeiende Thuja conifeer, de vogel-aantrekkende Taxus, of de dichte, groene laurierhaag, er is een geschikte keuze voor elke tuin. Ondanks dat alle opties robuust en winterhard zijn, variëren ze in groeisnelheid, kleur en onderhoudsbehoeften. Denk aan de Leylandii conifeer voor een snelle privacyboost, maar houd rekening met regelmatiger snoeien.

Kies de coniferen en laurierhagen die het beste bij jouw tuin en onderhoudsstijl passen.

De waardering van www.mooieconiferen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.