Taxus haag - Venijnboom

Als je het liefst een conifeer hebt die langzaam groeit, dan is een Taxus Baccata, ofwel een Venijnboom de beste keuze voor jouw haag. Een Venijnboom haag is eenvoudig te snoeien en vertakt zich redelijk rap, terwijl het hout toch stevig en buigzaam blijft. De Taxus Baccata wordt al honderden jaren gebruikt om een haag mee te vormen en is tegenwoordig nog steeds in veel tuinen te vinden. Dat is natuurlijk niet voor niets!

Je kunt een Venijnboom haag zowel in de volle zon als in de schaduw planten, hij zal in beide gevallen even goed groeien. De Taxus Baccata bloeit in april en mei en na deze periode groeien er vlezige besjes aan de plant met een pitje. Het vruchtvlees van deze besjes is niet giftig, maar de pit die erin zit wel. Vogels kunnen de pitjes echter wel gewoon eten, maar ze verteren deze niet. Dit betekent dus dat de vogel het pitje uiteindelijk weer zal afscheiden bij de ontlasting, waardoor er op een andere plek weer een nieuwe plant uit het pitje kan groeien. Er zijn een hoop redenen waarom de Taxus Baccata een goede aankoop is voor je tuin en die gaan we even voor je op een rij zetten.

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-30 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

15-20 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

Kies daarom voor onze hagen!

Ontdek onze topkwaliteit coniferenlaurierhagen en andere haagplanten, perfect voor het vormen van een opvallende groene barrière. De verkoop start meestal in september, het ideale plantseizoen. Of je nu kiest voor de snelgroeiende Thuja conifeer, de vogel-aantrekkende Taxus, of de dichte, groene laurierhaag, er is een geschikte keuze voor elke tuin. Ondanks dat alle opties robuust en winterhard zijn, variëren ze in groeisnelheid, kleur en onderhoudsbehoeften. Denk aan de Leylandii conifeer voor een snelle privacyboost, maar houd rekening met regelmatiger snoeien.

Kies de coniferen en laurierhagen die het beste bij jouw tuin en onderhoudsstijl passen.

De voordelen van een Taxushaag

Een taxushaag kan uw tuin veel voordelen bieden. Zo kan een taxushaag zorgen voor een mooie, formele uitstraling die bijdraagt aan de algehele esthetiek van uw tuinaanleg. Daarnaast kan een taxushaag privacy en windbescherming bieden voor uw huis. Taxussen zijn ook relatief gemakkelijk te verzorgen en kunnen in verschillende grondsoorten en klimaten gedijen. Taxusbomen kunnen echter giftig zijn voor mens en dier als ze worden ingeslikt, dus het is belangrijk om ze voorzichtig te planten in de buurt van plekken waar kinderen of huisdieren spelen. Al met al kan een taxushaag een geweldige aanwinst zijn voor elke tuin, zolang u er maar voor zorgt dat u hem veilig plant.

De waardering van www.mooieconiferen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.