De Taxus Baccata, ook bekend als de Vernijnboom kan uw zoektocht beëindigen. Deze veelzijdige, langzaam groeiende conifeer is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een robuuste en duurzame haag.
Een van de grote voordelen van de Taxus Baccata als haagplant is zijn groene loof dat het hele jaar door behouden blijft. De taxus biedt zo een blijvende privacy en creëert tegelijkertijd een prachtige groene achtergrond voor uw andere tuinplanten.
Wat de Taxus Baccata echter onderscheidt van andere hagen, is zijn vermogen om te herstellen van sterke terugsnoei. Zelfs als u uw Taxus Baccata flink terug snoeit, zal hij weer uitlopen en vormt hij opnieuw een volle, gezonde haag.
Daarnaast is de Taxus Baccata zeer goed bestand tegen ziekten en plagen. Dit betekent dat, in tegenstelling tot andere haagplanten, de Taxus Baccata weinig onderhoud nodig heeft en toch gezond en sterk blijft.
Tot slot is het belangrijk te vermelden dat, hoewel de Taxus Baccata ideaal is voor hagen, deze plant zeer giftig is. Zorg er dus voor dat u de nodige voorzorgsmaatregelen neemt als u huisdieren of kleine kinderen heeft.
Kortom, als u op zoek bent naar een haag die zowel aantrekkelijk als functioneel is, dan is de Taxus Baccata de perfecte keuze. Met zijn duurzame en aanpasbare eigenschappen is de Taxus Baccata een onmisbare toevoeging aan elke tuin.
Taxus Baccata kopen
De Venijnboom is uiterst geschikt voor het creëren van een lage haag in je tuin. Daarnaast is de Taxus Baccata onderhoudsarm, aangezien je hem niet vaak hoeft te snoeien. Hij ziet er prachtig uit op iedere mogelijke hoogte, dus is hij geschikt voor ieder formaat tuin. Het is de langst levende plant in Nederland, met een geschatte hoogste leeftijd van zo’n 3000 jaar. Je kunt deze Taxus is iedere gewenste vorm snoeien, of je hem nu compact wil houden, groter wil laten groeien of in kunstzinnige vormen wil snoeien.
De Venijnboom is populair bij mens en dier
De Taxus Baccata haag is erg populair bij vogels, die graag schuilen in de boom en in de lente hier hun nestjes bouwen. Voor veel vogelsoorten zijn de bessen van de conifeer ook een belangrijke voedselbron. Al groeit hij niet zo snel, hij kan toch de 20 tot 40 centimeter per jaar halen als hij onder ideale omstandigheden kan groeien. Om hem mooi te houden hoef je hem slechts een aantal keer per jaar een beetje te trimmen. Indien gewenst is het wel mogelijk om hem helemaal terug te snoeien, bijvoorbeeld als je last hebt van overgroei. Ten slotte behoudt de haagplant natuurlijk het hele jaar zijn groene kleur, waardoor je altijd verzekerd bent van een kleurrijke tuin
Vragen van onze klanten
Welke kwaliteit hebben de planten?
Als vaste planten leverancier bieden wij u alleen kwaliteitsplanten. In plaats van gebruik te maken van “kunstmatige doping” voor een snelle verkoopbaarheid, kweken wij uitsluitend duurzaam vitale planten van premium kwaliteit. Het resultaat: robuuste planten die goed gedijen in uw tuin in plaats van dunne plantjes met duidelijke zichtgaten.
Hoeveel stuks per meter moet ik planten?
Als de prioriteit ligt bij een snelle visuele afscherming, moet u in elk geval een dichte plantafstand kiezen en bij de keuze van de plantenhoogte minstens 15 cm toevoegen aan uw gemeten ooghoogte. Vooral bij dichte beplanting hebben we de plantafstand zo berekend dat de planten elkaar niet hinderen bij het inwortelen.
Als het voor u niet zo belangrijk is dat de haag snel een volledige visuele bescherming biedt, is een lichte afstand volkomen voldoende. Hierbij worden minder planten over dezelfde lengte geplant.
Zijn kleinere planten beter als grote?
In principe is het waar dat oudere planten met een grotere groeihoogte moeilijker te verplanten zijn. Als kwaliteitskwekerij zorgen we er echter voor dat ook planten met meer kweekjaren krachtig en gezond bij u groeien. Hiervoor worden de planten in onze kwekerij regelmatig verplant. Daardoor ontwikkelen ze een goed ontwikkeld wortelstelsel met veel kleine vezelwortels.
Hoe wordt de hoogte van de plant gemeten?
De aangegeven leveringsgrootte komt overeen met uw gewenste maten vanaf de bovenkant van de kluit of pot. In principe meten we de kluit of pot NIET mee!