Thuja coniferen

Levensbomen

Thuja coniferen zijn een prachtige keuze voor elk type tuin, groot of klein. Ze zijn niet alleen geliefd om hun schoonheid, maar ook om hun functionaliteit. Als u van plan bent om Thuja coniferen te kopen of gewoon op zoek bent naar meer informatie, dan bent u hier aan het juiste adres.

Thuja coniferen zijn een van de meest populaire keuzes voor heggen en sierbomen. Ze bieden een dichte en kleurrijke omheining die het hele jaar door privacy biedt. De diepgroene kleur en het aantrekkelijke loof van deze coniferen maken ze tot een natuurlijke keuze voor een sierlijke aanvulling op elke buitenruimte.

Thuja coniferen zijn een geweldige optie voor zowel haagplanten als solitaire bomen. Ze zijn gemakkelijk te snoeien en te onderhouden, wat ze tot een ideale keuze maakt voor tuiniers van elk ervaringsniveau. Deze coniferen hebben ook het voordeel dat ze goed bestand zijn tegen ziekten en plagen, wat betekent dat u minder tijd hoeft te besteden aan onderhoud en meer tijd kunt genieten van de schoonheid van uw tuin.

Een ander geweldig kenmerk van Thuja coniferen is hun snelle groeisnelheid. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor huiseigenaren die snel een volle, weelderige haag willen hebben. Thuja coniferen zijn ook winterhard, wat betekent dat ze bestand zijn tegen koude temperaturen en zware sneeuwval, waardoor ze het hele jaar door een aantrekkelijke en duurzame aanvulling op uw tuin zijn.

Kortom, Thuja coniferen zijn een prachtige en veelzijdige toevoeging aan elke tuin. Ze bieden schoonheid, functionaliteit en gemak in het onderhoud, waardoor ze een populaire keuze zijn voor tuiniers over de hele wereld. Als u op zoek bent naar een manier om uw tuin te verbeteren, dan is het kopen van Thuja coniferen een uitstekende optie. Bekijk vandaag nog ons assortiment!

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-40 cm per jaar

Snoeien

1-2 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

15-20 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-40 cm per jaar

Snoeien

1-2 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-40 cm per jaar

Snoeien

1-2 x per jaar

Onze Thuja coniferen

Levensbomen, ook wel thuja genoemd, behoren tot de populairste haagplanten uit de coniferenfamilie. Tot hun uitstekende eigenschappen behoren een robuuste groei, een goede vorstbestendigheid in de winter en weinig onderhoud. Wanneer andere planten kaal worden of in de winter veel blad verliezen, laat de Thuja-haag al zijn voordelen zien. Omdat de arborvitae het hele jaar door zijn ondoorzichtig groen behoudt. De groenblijvende levensbomen zijn veelzijdig en geschikt voor zowel kleine als grote tuinen. Ze snijden een mooi figuur als privacy-haag, maar ook als specimen of containerplant. Vanwege hun snoeitolerantie kunnen ze ook in vorm worden gesnoeid.

Thuja haag planten

Een ander voordeel van de Thuja haag is dat hij vrijwel overal goed groeit. De voorkeur gaat uit naar een licht vochtige bodem die rijk is aan voeding, maar je kunt de Thuja haag op iedere bodem planten. In droge periodes is het wel belangrijk dat je zorgt dat de Thuja haag genoeg water krijgt. Je kunt een Thuja haag ook planten op een voedingsarme bodem die wat droger is, alleen in dit geval moet je de haag vaker bemesten en water geven.

Thuja soorten en cultivars

Nog een voordeel van de Thuja is dat deze plant in verschillende varianten voorkomt. Bij ons vind je de Thuja Occidentalis Brabant ook wel de Thuja Brabant genoemd, de Thuja Occidentalis Smaragd, de Thuja Plicata Martin, de Thuja Plicata Gelderland. De belangrijkste verschillen tussen de soorten zitten in de kleur en de groeisnelheid. Zo staat de Thuja Occidentalis Smaragd vooral bekend om zijn smaragdgroene kleur. Twijfel je nog welke soort Thuja haag je in jouw tuin wil planten? Neem dan gerust contact met ons op voor advies of kom eens langs om de verschillende planten te bekijken!

De waardering van www.mooieconiferen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.