info@mooieconiferen.nl

Binnen 24 uur beantwoord

+31 (0)6 44 24 15 86

Ma-vr: 8.00-17:00 | Za: 8.00-14.00

De Thuja conifeer in je tuin

Eén van de meest populaire coniferen is de Thuja, ook wel de ‘Levensboom’ genoemd. De Thuja is een goede keuze wanneer je een haag wil aanleggen, maar wat onderscheidt deze plant nu van andere coniferen en wat zijn de grote voordelen van deze conifeer als haagplant?

Ten eerste is een Thuja haag makkelijk te onderhouden. Hij groeit op een rap tempo, maar niet zo snel als de Leylandii conifeer, die zo’n 80 tot 100 centimeter per jaar kan groeien. Twee snoeibeurten per jaar zijn voor de Thuja haag dus wel voldoende om hem mooi en strak te houden. Je moet bij het snoeien wel opletten dat je de coniferenhaag niet te ver terugsnoeit en dat je een scherpe schaar gebruikt zodat er geen schade komt aan de haag. Lees meer…

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-40 cm per jaar

Snoeien

1-2 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

15-20 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-40 cm per jaar

Snoeien

1-2 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-40 cm per jaar

Snoeien

1-2 x per jaar

Thuja haag planten

Een ander voordeel van de Thuja haag is dat hij vrijwel overal goed groeit. De voorkeur gaat uit naar een licht vochtige bodem die rijk is aan voeding, maar je kunt de Thuja haag op iedere bodem planten. In droge periodes is het wel belangrijk dat je zorgt dat de Thuja haag genoeg water krijgt. Je kunt een Thuja haag ook planten op een voedingsarme bodem die wat droger is, alleen in dit geval moet je de haag vaker bemesten en water geven.

Thuja soorten en cultivars

Nog een voordeel van de Thuja is dat deze plant in verschillende varianten voorkomt. Bij ons vind je de Thuja Occidentalis Brabant ook wel de Thuja Brabant genoemd, de Thuja Occidentalis Smaragd, de Thuja Plicata Martin, de Thuja Plicata Gelderland, de Thuja Occ Yellow Ribbon en de Thuja Danica. De belangrijkste verschillen tussen de soorten zitten in de kleur en de groeisnelheid. Zo staat de Thuja Occidentalis Smaragd vooral bekend om zijn smaragdgroene kleur. Twijfel je nog welke soort Thuja haag je in jouw tuin wil planten? Neem dan gerust contact met ons op voor advies of kom eens langs om de verschillende planten te bekijken!

Winkelwagen
Scroll naar top