Thuja plicata 'Martin'

Reuzenlevensboom

De Thuja Plicata Martin, ook wel bekend als de ‘Reuzenlevensboom’, is een populaire keuze voor het creëren van haagstructuren in de tuin. Ondanks zijn potentieel om uit te groeien tot een zeer grote boom, kan hij door regelmatig snoeien gemakkelijk in toom worden gehouden, wat hem ideaal maakt voor het vormen van een dichte, groene haag.

Een van de belangrijkste eigenschappen van deze plant is dat hij het hele jaar door zijn groene kleur behoudt. Dit betekent dat een haag van Thuja Plicata Martin, in tegenstelling tot sommige andere haagplanten, ook in de wintermaanden voor privacy zorgt. De bladeren van de plant variëren in kleur van lichtgroen tot donkergroen en geven een aangename geur af, wat bijdraagt aan de algehele aantrekkelijkheid van de haag.

In het algemeen is een haag van Thuja Plicata Martin een aantrekkelijke, onderhoudsarme en ecologisch vriendelijke optie voor elke tuin. Door de hoogte, dichtheid en het hele jaar door aantrekkelijke uiterlijk, biedt het een uitstekende visuele barrière en verhoogt het de privacy, terwijl het ook bijdraagt aan de biodiversiteit van uw buitenruimte.

Maten & Beschikbaarheid
60-80 cm
€ 10.00
Plantafstand: 3 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
80-100 cm
€ 6.75
Plantafstand: 3 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
120-140 cm
€ 9.20
Plantafstand: 3 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
120-140 cm
€ 13.50
Plantafstand: 3 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
140-160 cm
€ 16.25
Plantafstand: 2.5 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
160-180 cm
€ 20.00
Plantafstand: per meter
Aantal
-+
Meters
-+
180-200 cm
€ 22.00
Plantafstand: 2.5 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
200-225 cm
€ 25.00
Plantafstand: 2.5 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
225-250 cm
€ 40.00
Plantafstand: 2.5 per meter
Aantal
-+
Meters
-+
250/300 cm
€ 50.00
Plantafstand: 2.5 per meter
Aantal
-+
Meters
-+

Meer informatie over Thuja plicata ´Martin´

De Thuja plicata ´Martin´ heeft een erg kenmerkende groeiwijze, de boom groeit heel erg naar boven. Dit maakt het een geschikte plant om een haag mee te vormen, naast het feit dat hij zo’n 40 tot 60 centimeter groeit per jaar als hij onder ideale omstandigheden wordt gekweekt. Je kunt een haag van de reuzenlevensboom goed bijhouden in hoogte. Het beste kun je de haag zo’n 2 tot 3 meter hoog laten worden, zodat je er nog goed bij kan om deze te snoeien. Wanneer je de reuzenlevensboom niet snoeit, kan hij uitgroeien tot een prachtige boom van zo’n 20 tot 35 meter hoog. Hier heb je behoorlijk wat ruimte voor nodig, dus hou dit goed in de gaten.

Waarom een Thuja Plicata kopen

Als je een Thuja Plicata overweegt voor in je tuin, is het verstandig om naar de voor- en nadelen te kijken van de boom. Voordelen heeft hij in ieder geval veel. Zo behoudt hij het hele jaar door zijn mooie groene kleur en is het een erg snelgroeiende conifeer. Hij zorgt dus al snel het hele jaar voor privacy en minder wind in jouw tuin. Hij is van nature winterhard en de bladeren van de boom verspreiden een aangename geur. Ten slotte heeft de levensboom weinig onderhoud nodig en bouwen vogels graag een nestje in deze boom. Je kunt met een Thuja Plicata in je tuin dus al snel genieten van de voordelen, zonder dat je te veel werk hebt aan de boom of haag.

Vragen van onze klanten

Welke kwaliteit hebben de planten?

Als een van de grootste haagplantenleveranciers bieden wij u alleen kwaliteitsplanten. In plaats van gebruik te maken van “kunstmatige doping” voor een snelle verkoopbaarheid, kweken wij uitsluitend duurzaam vitale planten van premium kwaliteit. Het resultaat: robuuste planten die goed gedijen in uw tuin in plaats van dunne plantjes met duidelijke zichtgaten. 

Als de prioriteit ligt bij een snelle visuele afscherming, moet u in elk geval een dichte plantafstand kiezen en bij de keuze van de plantenhoogte minstens 15 cm toevoegen aan uw gemeten ooghoogte. Vooral bij dichte beplanting hebben we de plantafstand zo berekend dat de planten elkaar niet hinderen bij het inwortelen.

Als het voor u niet zo belangrijk is dat de haag snel een volledige visuele bescherming biedt, is een lichte afstand volkomen voldoende. Hierbij worden minder planten over dezelfde lengte geplant.

In principe is het waar dat oudere planten met een grotere groeihoogte moeilijker te verplanten zijn. Als kwaliteitskwekerij zorgen we er echter voor dat ook planten met meer kweekjaren krachtig en gezond bij u groeien. Hiervoor worden de planten in onze kwekerij regelmatig verplant. Daardoor ontwikkelen ze een goed ontwikkeld wortelstelsel met veel kleine vezelwortels.

De aangegeven leveringsgrootte komt overeen met uw gewenste maten vanaf de bovenkant van de kluit of pot. In principe meten we de kluit of pot NIET mee!

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-40 cm per jaar

Snoeien

1-2 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

15-20 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-40 cm per jaar

Snoeien

1-2 x per jaar

De waardering van www.mooieconiferen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.