Viburnum Tinus

Groenblijvende sneeuwbal

De Viburnum Tinus, ook wel bekend als de Groenblijvende Sneeuwbal, is een populaire wintergroene heester met een lange bloeiperiode. De bloei van deze plant begint vaak namelijk al in oktober en duurt tot maart/april. De Sneeuwbal heeft een rijke bloei met roze-witte bloemen. De donkere bloemknoppen zorgen ervoor dat de plant nog een extra mooie uitstraling krijgt. De bladeren van de Viburnum Tinus zijn donkergroen en hebben een chique glans over zich heen. Na de bloei van de plant ontstaan er donkerblauwe bessen in plaats van de bloemen. Wil je graag een Groenblijvende Sneeuwbal voor in je tuin? Bestel hem dan bij Coniplant!

Maten & Beschikbaarheid
40-60 cm
€ 14.65
Plantafstand: per meter
Aantal
-+
Meters
-+
60-80 cm
€ 17.00
Plantafstand: per meter
Aantal
-+
Meters
-+
80-100 cm
€ 31.40
Plantafstand: per meter
Aantal
-+
Meters
-+
Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

20-50 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

90+ cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

30 - 60 cm per jaar

Snoeien

1 x per jaar

Vragen van onze klanten

Welke kwaliteit hebben de planten?

Als vaste plantenleverancier bieden wij u alleen kwaliteitsplanten. In plaats van gebruik te maken van “kunstmatige doping” voor een snelle verkoopbaarheid, kweken wij uitsluitend duurzaam vitale planten van premium kwaliteit. Het resultaat: robuuste planten die goed gedijen in uw tuin in plaats van dunne plantjes met duidelijke zichtgaten. 

Als de prioriteit ligt bij een snelle visuele afscherming, moet u in elk geval een dichte plantafstand kiezen en bij de keuze van de plantenhoogte minstens 15 cm toevoegen aan uw gemeten ooghoogte. Vooral bij dichte beplanting hebben we de plantafstand zo berekend dat de planten elkaar niet hinderen bij het inwortelen.

Als het voor u niet zo belangrijk is dat de haag snel een volledige visuele bescherming biedt, is een lichte afstand volkomen voldoende. Hierbij worden minder planten over dezelfde lengte geplant.

In principe is het waar dat oudere planten met een grotere groeihoogte moeilijker te verplanten zijn. Als kwaliteitskwekerij zorgen we er echter voor dat ook planten met meer kweekjaren krachtig en gezond bij u groeien. Hiervoor worden de planten in onze kwekerij regelmatig verplant. Daardoor ontwikkelen ze een goed ontwikkeld wortelstelsel met veel kleine vezelwortels.

De aangegeven leveringsgrootte komt overeen met uw gewenste maten vanaf de bovenkant van de kluit of pot. In principe meten we de kluit of pot NIET mee!

De waardering van www.mooieconiferen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.