Vlinderstruiken

Breng vlinders naar je tuin

Vlinderstruiken behoren tot de geslachten Buddleja en Pterostyrax en zijn geliefde tuinplanten vanwege de fraaie bloei die veel vlinders en bijen aantrekt.

Vlinderstruiken zijn snelgroeiende, houtige heesters die 2 tot 5 meter hoog kunnen worden. Ze hebben een opgaande, losse groeivorm met lange, boogvormige takken. Het blad is lancetvormig en felgroen.

In de zomer maanden bloeien vlinderstruiken rijk met lange, volle bloemtrossen in heldere kleuren als paars, roze en wit. De kleine bloempjes staan dicht op elkaar voor een fraai effect.

De bloei trekt veel insecten aan, vooral vlinders. Vandaar de naam vlinderstruik. Ook bijen en hommels vinden de nectar en stuifmeel zeer aantrekkelijk.

Vlinderstruiken groeien op vrijwel elke grond in zon tot lichte schaduw. Ze zijn niet bijzonder winterhard en vorstgevoelig. Jaarlijks snoeien stimuleert de bloei.

Met hun spectaculaire zomerbloei zijn vlinderstruiken echte blikvangers in de tuin en balkon. Een lust voor het oog én voor insecten!

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

50-80 cm per jaar

Snoeien

1x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

100-150 cm per jaar

Snoeien

1x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

100-150 cm per jaar

Snoeien

1x per jaar

Winterhardheid

Uitstekend

Groeisnelheid

80-120 cm per jaar

Snoeien

1x per jaar

Kies daarom voor onze hagen

Ontdek onze topkwaliteit vaste planten, perfect om kleur en structuur aan uw borders toe te voegen. De verkoop van vaste planten start meestal in september, het ideale plantseizoen.

Of u nu kiest voor de opvallende Hortensia’s, Rhododendron, of de kleurrijke vlinderstruik; er is een geschikte keus voor elke border. Ondanks dat alle opties robuust en winterhard zijn, variëren ze in bloeitijd, hoogte en onderhoudsbehoeften.

De waardering van www.mooieconiferen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.